Hřebíček celý
Kvalitní koření Hřebíček celý je vynikající na přípravu dušeného masa, zvěřiny, omáček, zeleninových i masových vývarů, rýže, svařeného vína, punčů a dalších horkých nápojů, sušenek, kompotů a pečiva. Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Hřebíček celý:
Hřebíček se vyznačuje velmi silnou, ostrou a zároveň teplou a sladkou vůní. Má hořkou chuť. Díky jedinečnému oteplovacímu a osvěžujícímu efektu obohatí také kompoty, svařené víno nebo punč.
Obohaťte chuť svých jídel hřebíčkem!
Hřebíček, jsou sušená poupata kořenů hřebíčku, což je stálezelený strom z Asie. Byl používán před více než 2 000 lety ve staré Číně. O několik set let později arabští obchodníci přivezli do Benátek rostlinu odkud byla rozšířena do Evropy.
Díky němu získává jídlo a nápoje jedinečnou chuť. Použití tohoto koření může být velkým kulinářským dobrodružstvím.
Hřebíček celý - příklady použití
Jistě mnoho lidí používá hřebíček na normální funkci zubů. Musím přiznat, že se jedná o velmi účinný způsob. Nesmíme však zapomenout na kulinářské vlastnosti tohoto produktu. Je třeba zdůraznit, že hřebíček je senzačním doplňkem kompotů.
Kromě toho mohou být použity pro svařené víno nebo punč. Hřebíček skvěle funguje s ovocnými a masovými omáčkami. Je také dobré vědět, že se výtečně hodí k marinovaným zvěřinovým, vepřovým a skopovým masem. Také k jídlům z hub a vývaru. Spolu s cibulí a listy kedlubny výrazně zlepšují chuť zelí.
Celé hřebíčky lze použít bez jakýchkoli omezení. Počet hřebíčků, které přidáme do každodenních jídel, je volitelný a závisí pouze na kulinářském smyslu. Hřebíček, stejně jako ostatní koření, by měl být uložen v těsně uzavřené krabičce či obalu, aby nezvětral a neztratil své jedinečné vlastnosti.