Gyokuro Japan - zelený čaj
Nejlepší stínově pěstovaný zelený čaj z Japonska. Jedna z nejvyšších sort japonských čajů. Nálev je světle zelené barvy, jemná sladká chuť. Velmi vysoký obsah kofeinu. Nechte se hýčkat velmi luxusní a kvalitní chutí a svěží elegantní vůní jedinečného a velmi ceněného čaje Gyokuro.
Kombinace nenalezena.
O čaji Gyokuro Japan 玉露
Gyokuro je nejlepší zelený stínově pěstovaný japonský čaj. Jedná se o jednu z nejvyšších tříd japonských čajů. Také je jeden z nejdražších čajů Sencha dostupných v Japonksu, proto je běžné, že se podává jen těm nejvýznamnějším hostům. Jako druh čaje je zařazen pod Sencha podle výrobních metod, avšak způsob pěstování Gyokuro se liší od ostatních čajů Sencha - je ponechán minimálně 2 týdny ve stínech rákosí ještě před sběrem. Díky tomu získá vyšší obsah aminokyselin a sníží obsah tříslovin.
Příprava čaje Gyokuro Japan
Použijte 1-2g sypaného čaje na 30ml vody:
1. nálev: Zalijte vodou při teplotě 60°C a nechte louhovat 120s, poté přeceďte | 2. nálev: Zalijte vodou při teplotě 65°C a nechte louhovat 30s, poté přeceďte | 3. nálev: Zalijte vodou při teplotě 70°C a nechte louhovat 30s, poté přeceďte | 4. nálev: Zalijte vodou při teplotě 75°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte | 5. nálev: Zalijte vodou při teplotě 80°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte | 6. nálev: Zalijte vodou při teplotě 90°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte.
Co dělá čaj Gyokuro Japan nejlepším?
Japonský čaj Gyokuro je speciálním z mnoha hledisek, přečtěte si o nich na našem blogu!
Vyzkoušejte i naše další zelené čaje.