Gyokuro Japan - zelený čaj

Nejprodávanější

Nejlepší stínově pěstovaný zelený čaj z Japonska. Jedna z nejvyšších sort japonských čajů. Nálev je světle zelené barvy, jemná sladká chuť. Velmi vysoký obsah kofeinu. Nechte se hýčkat velmi luxusní a kvalitní chutí a svěží elegantní vůní jedinečného a velmi ceněného čaje Gyokuro.

balení 50 g
289,00 Kč
(289,00 Kč / 50 g)
balení 100 g
-10%
sleva 57,80 Kč
520,20 Kč
(260,10 Kč / 50 g)
-10%
sleva 57,80 Kč
balení 250 g
-15%
sleva 216,75 Kč
1 228,25 Kč
(245,65 Kč / 50 g)
-15%
sleva 216,75 Kč
balení 1 kg
-20%
sleva 1 156,00 Kč
4 624,00 Kč
(231,20 Kč / 50 g)
-20%
sleva 1 156,00 Kč
skladem
  • Katalogové číslo 4043
  • EAN 8595700502142
  • Země původu Japonsko
  • Výrobce Darka Company s.r.o.
Gyokuro Japan - zelený čaj

O čaji Gyokuro Japan 玉露

Gyokuro je nejlepší zelený stínově pěstovaný japonský čaj. Jedná se o jednu z nejvyšších tříd japonských čajů. Také je jeden z nejdražších čajů Sencha dostupných v Japonksu, proto je běžné, že se podává jen těm nejvýznamnějším hostům. Jako druh čaje je zařazen pod Sencha podle výrobních metod, avšak způsob pěstování Gyokuro se liší od ostatních čajů Sencha - je ponechán minimálně 2 týdny ve stínech rákosí ještě před sběrem. Díky tomu získá vyšší obsah aminokyselin a sníží obsah tříslovin.

Příprava čaje Gyokuro Japan

Použijte 1-2g sypaného čaje na 30ml vody:

1. nálev: Zalijte vodou při teplotě 60°C a nechte louhovat 120s, poté přeceďte | 2. nálev: Zalijte vodou při teplotě 65°C a nechte louhovat 30s, poté přeceďte  | 3. nálev: Zalijte vodou při teplotě 70°C a nechte louhovat 30s, poté přeceďte  | 4. nálev: Zalijte vodou při teplotě 75°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte  | 5. nálev: Zalijte vodou při teplotě 80°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte | 6. nálev: Zalijte vodou při teplotě 90°C a nechte louhovat 40s, poté přeceďte.

Co dělá čaj Gyokuro Japan nejlepším?

Japonský čaj Gyokuro je speciálním z mnoha hledisek, přečtěte si o nich na našem blogu!

Vyzkoušejte i naše další zelené čaje.