Green Snail - zelený čaj
Lahodný zelený sypaný vysokohorský čaj, pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Chuť čajů je výjimečná, polosuchá, květinová, sladová chuť nefritového nálevu se svěžím a ovocným aroma. Čaj pěstovaný na organické půdě.
Kombinace nenalezena.
O zeleném čaji Green Snail:
původ čaje
Green Snail zelený sypaný čaj, vysokohorsky pěstovaný ve slavné čínské provincii Yunnan. Provincie Yunnan je místem, kde se před 5000 lety zrodil čaj a zůstává jednou z nejdůležitějších a nejslavnějších čínských provincií. Také je to domovem pro jedny z nejstarších stromů na světě, některé mají i přes 3000 let. Prostředí, terén a klima v čínské provincii Yunnan jsou velmi zvláštní a jedinečné. Provincii charakterizují vysoké, strmé hory, bujné lesy a mlha, pod kterou je vše zahaleno. Jsou zde mírné až subtropické teploty, vysoká vlhkost a vysoce organická půda, což je pro růst a kvalitu čajovníků velmi přívětivé.
Chuť zeleného čaje Green Snail:
Barva: Světlá, čirá, zelená, nefritová
Aroma: Svěží, ovocné
Chuť: Jemná, polosuchá, ovocná, sladová, aromatická
Složení: Green Snail 100%
Příprava zeleného čaje Green Snail:
Klasická metoda
O teplotě 80°C zalijeme čaj v poměru 170-240ml vody na 3 gramy (3 čajové lžičky) čajových lístků. Louhujte 2-3 minuty, poté přeceďte. Každý další nálev louhujte o minutu déle. Můžete připravit více nálevů. Jiná teplota či doba louhování může způsobit jinou chuť čaje.
Metoda Gong Fu Cha
O teplotě 70-75°C zalijeme čaj v poměru 200ml vody na 10g (3 čajové lžičky) čajových lístků. Louhujte 2-3 minuty, poté přeceďte. Můžete připravit více nálevů. Jiná teplota či doba louhování může způsobit jinou chuť čaje.
Ochutnejte i naše další zelené čaje!