Five o'clock - "Čaj o páté" - černý čaj
Kvalitní a velmi známá směs luxusních černých sypaných čajů ze slavných indických oblastí Ceylon a Darjeeling. Tyto oblasti jsou známy svojí produkcí vysokohorských čajů, jejichž čajovníky jsou uváděny do stresového stavu, ve kterém stlačují do svých lístků více uložených živin a charakteristické chuti. Delikátní, vyvážená chuť, silné a podmanivé aroma.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Five o'clock
Five o'clock je velmi známá směs černých sypaných čajů. Naše směs je mixem jedinečných a výjimečných čajů z proslavených čajových Indických oblastí Ceylon a Darjeeling.
Čajové lístky z indické oblasti Ceylon
Čajovníky ceylonských čajů jsou pěstovány ve vysokých výšinách Srí Lanských svahů, kde převýšení dosahuje až 2000 m. Zde jsou pro ně extrémní podmínky, řidší půda i vzduch, což uvádí čajovníky do stresového stavu. Díky tomu čajovníky stlačují do svých listů více živin a tím i delikátní chuti. Čaj z těchto čajových lístků má poté komplexnější a charakteristickou chuť.
Čajové lístky z indické oblasti Darjeeling
Tato oblast je známa pro svůj velmi drsný a někdy nepřístupný terén. Jsou zde Himaláje, nejvyšší vrcholky světa, které střídají hluboká údolí. Díky tomu je produkce velmi malá, pouze jedno procento z veškeré indické produkce, což dělá čaje z Darjeeling velmi exkluzivní. Dalším důvodem, proč jsou čaje Darjeeling jedny z nejcennějších jsou čajovníky, které jsou používány pro výrobu. Kromě indických čajovníků se zde bohatě pěstují i čínské čajovníky, které se aklimatizovaly na vysoké výšky. Některé keře mohou být dokonce hybridy indicko-čínské, což nikde jinde na světe nenajdete. Tyto čajovníky pěstované v extrémních podmínkách vysokých výšek, kde je řidší půda i ovzduší, jsou uváděny do stresového stavu. Tím čajovníky stlačují do svých lístků více živin a delikátní chuti. Čaje z oblasti Darjeeling jsou potom nejen exkluzivní, ale i velmi kvalitní a jejich chuť je opravdu výjimečnou a charakteristickou.
Čaje prvního sběru z oblasti Darjeeling jsou jedny z nejoceňovanějších a nejdražších na trhu. Jsou tak zvláštní a exkluzivní. že znalci považují první sklizeň z této oblasti za "šampaňské" mezi čaji.
Chuť černého čaje Five o'clock
Barva: Jasná, oranžovo-zlatá.
Aroma: Jemné, svěží, plné, citrónové, květinové tóny.
Chuť: Vyvážená, plná, květinová, sladová, hořké, pikantní tóny.
Složení: Směs čajových lístků černých čajů z oblastí Ceylon a Darjeeling.
Příprava černého čaje Five o'clock
Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-5 minuty, poté přeceďte.
Ochutnejte i naše další černé čaje.