Fenykl plod sladký
Kvalitní Fenykl plod sladký se chutí velmi podobá anýzu nebo lékořici. Používá se k dochucení dušeného masa, sýrových a tvarohových jídel, omáček, rybích polévek, bylinkového másla, salátů, ale i chleba a sladkého pečiva. Fenykl obecný se také používá při výrobě likérů a při konzervaci zeleniny a hub.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Fenykl plod sladký:
Fenykl je velmi oblíbené koření především v italské a francouzské kuchyni. Chutí se velmi podobá anýzu nebo lékořici. Má v kuchyni velmi široké uplatnění. Používá se k dochucení dušeného masa, sýrových a tvarohových jídel, omáček, rybích polévek, bylinkového másla, salátů, ale i chleba a sladkého pečiva. Fenykl obecný se také používá při výrobě likérů a při konzervaci zeleniny a hub.
Jemně nasekané čerstvými lístky fenyklu nahradíte mátu v jogurtových zálivkách.
Více o koření: