English breakfast finest BIO - černý čaj
Jedna z nejpopulárnějších čajových směsí, konzumována především během snídaně. Naše organická a speciální směs English Breakfast Finest BIO je tvořena těmi nejkvalitnějšími černými sypanými čaji Darjeeling First Flush, Ceylon BOP1 a Assam Black Powder. Tyto vysoce jakostní čaje jsou pěstovány vysokohorsky v organických zahradách nejslavnějších čajových regionů Indie. Silný, dokonale vyvážený a citrusový nálev nejen skvěle chutná, ale i podmanivě voní!
Kombinace nenalezena.
O černém čaji English breakfast finest BIO
Luxusní čajová směs organické kvality - English Breakfast Finest BIO, je tvořena těmi nejkvalitnějšími sypanými černými čaji z těch nejpopulárnějších Indických čajových oblastí. Čajové lístky jsou prvotřídní organické kvality a také plné živin a charakteristické chuti díky vysokohorskému pěstování.
Darjeeling FTGFOP1 First Flush
Původ čajovníků
Darjeeling FTGFOP1 First Flush je černý sypaný čaj, jehož čajovníky jsou pěstovány v jedinečné oblasti Darjeeling. Tato oblast je známa pro svůj velmi drsný a někdy nepřístupný terén. Jsou zde Himaláje, nejvyšší vrcholky světa, které střídají hluboká údolí. Díky tomu je produkce velmi malá, pouze jedno procento z veškeré indické produkce, což dělá čaje z Darjeeling velmi exkluzivní. Čaje z oblasti Darjeeling jsou nejen exkluzivní, ale i velmi kvalitní a jejich chuť je opravdu výjimečnou a charakteristickou.
První sklizeň
Čajové lístky Darjeeling FTGFOP1 First Flush jsou sbírány za první sklizně, to znamená od února do dubna. První sklizeň je výjimečná tím, že v sobě přes zimu čajovníky uchovávají veškeré živiny a chuť, které na začátku jara všechny stlačují do svých lístků. Tyto rané čajové lístky jsou obvykle jemnější a křehčí, a proto mají lehčí, květinovou, svěží a svíravou chuť. Aby byla zachována výjimečná chuť těchto jarních lístků, jsou z pravidla méně fermentované. Proto má Darjeeling FTGFOP1 First Flush jasnější až nazelenalou barvu.
Čaj Darjeeling First Flush je jedním z nejoceňovanějších a nejdražších na trhu. Je tak zvláštní a exkluzivní, že čajoví znalci považují první sklizeň z této oblasti za „šampaňské“ čajů.
O černém čaji Ceylon BOP1
Původ čajovníků
Ceylon OP je černý sypaný čaj z Ceylonských čajovníků, pěstovaných ve vysokých výšinách Srí Lanských svahů, kde převýšení dosahuje až 2000 m. Zde jsou čajovníky pěstovány v řídké půdě s řídkým ovzduším, což uvádí čajovníky do stresového stavu. Díky tomu čajovníky stlačují do svých listů více živin a tím i delikátní chuti. Čaj z těchto čajových lístků má poté komplexnější a charakteristickou chuť.
Jakost čajových lístků
Čajové lístky černého čaje Ceylon OP jsou velmi kvalitní. Disponují hlavním jakostním standartem Orange Pekoe. To znamená, že čaj tvoří celé lístky Orange Pekoe, které jsou postavené na vyšší pozici na stonku. Tyto lístky jsou kvalitnější než většina lístků na stonku a jejich kvalitu způsobují faktory jako jejich velikost, více chuti, méně potřebných lístků na nálev a schopnost udělat více nálevů.
O černém čaji Assam Black Powder
Původ čajovníků
Assam Black Powder je černý sypaný čaj, jehož čajovníky jsou pěstovány ve slavné Indické oblasti Assam, kterou charakterizují vysoké srážky, vlhkost a tropická teplota 36°C. Tyto podmínky jsou pro pěstování čajovníků velmi příznivé.
Chuť černého čaje English breakfast finest BIO
Nálev
Barva: Hnědočervená, hnědě karmínová, rudě kaštanová
Aroma: Svěží, intenzivní, citrusové
Chuť: Silná, svěží, plná, citrusová, obohacená bergamotem.
Příprava černého sypaného čaje English breakfast finest BIO
Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-5 minuty, poté přeceďte.
Vyzkoušejte i naše další černé čaje.