Ceylon OP - černý čaj
Kvalitní černý sypaný čaj, jehož čajovníky jsou pěstovány na výšinách Ceylonských svahů v převýšení až 2000 m, kde jsou extrémní podmínky, řidší půda i ovzduší. To nutí čajovníky stlačovat do listů více živin a charakteristické chuti. K výrobě tohoto čaje jsou použity velmi kvalitní, středně velké listy jakostního standartu Orange Pekoe.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Ceylon OP
Původ čajovníků
Ceylon OP je černý sypaný čaj z Ceylonských čajovníků, pěstovaných ve vysokých výšinách Srí Lanských svahů, kde převýšení dosahuje až 2000 m. Zde jsou čajovníky pěstovány v řídké půdě s řídkým ovzduším, což uvádí čajovníky do stresového stavu. Díky tomu čajovníky stlačují do svých listů více živin a tím i delikátní chuti. Čaj z těchto čajových lístků má poté komplexnější a charakteristickou chuť.
Jakost čajových lístků
Čajové lístky černého čaje Ceylon OP jsou velmi kvalitní. Disponují hlavním jakostním standartem Orange Pekoe. To znamená, že čaj tvoří celé lístky Orange Pekoe, které jsou postavené na vyšší pozici na stonku. Tyto lístky jsou kvalitnější než většina lístků na stonku a jejich kvalitu způsobují faktory jako jejich velikost, více chuti, méně potřebných lístků na nálev a schopnost udělat více nálevů.
Chuť černého čaje Ceylon OP
Barva: jasný, červeno zlatý
Aroma: jemné, citronové
Chuť: Intenzivní, drsné, pikantní, sladové, medové, hořké tóny, svíravá pikantní dochuť
Složení: Ceylon OP 100%.
Obsahuje kofein a mnoho antioxidantů.
Příprava černého čaje Ceylon OP
Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-5 minuty, poté přeceďte.
Vyzkoušejte i naše další černé čaje.