Ceylon Black Tea - černý čaj
Kvalitní černý sypaný čaj, jehož čajovníky jsou pěstovány na výšinách Ceylonských svahů v převýšení až 2000 m, kde jsou extrémní podmínky, řidší půda i ovzduší. To nutí čajovníky stlačovat do listů více živin a charakteristické chuti. K výrobě tohoto čaje jsou použity velmi kvalitní, středně velké listy jakostního standartu Orange Pekoe.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Ceylon Black Tea:
Původ čajovníků
Ceylon je černý sypaný čaj z Ceylonských čajovníků, pěstovaných ve vysokých výšinách Srí Lanských svahů, kde převýšení dosahuje až 2000 m. Zde jsou čajovníky pěstovány v řídké půdě s řídkým ovzduším, což uvádí čajovníky do stresového stavu. Díky tomu čajovníky stlačují do svých listů více živin a tím i delikátní chuti. Čaj z těchto čajových lístků má poté komplexnější a charakteristickou chuť.
Chuť černého čaje Ceylon Black Tea:
Barva: jasný, červeno zlatý
Aroma: jemné, citronové
Chuť: Intenzivní, drsné, pikantní, sladové, medové, hořké tóny, svíravá pikantní dochuť
Složení: Ceylon 100%.
Obsahuje kofein a mnoho antioxidantů.
Příprava černého čaje Ceylon Black Tea:
Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-5 minuty, poté přeceďte.
Vyzkoušejte i naše další černé čaje.