Bílý čaj - pozitivní účinky na zdraví

Jedná se o mladé nebo minimálně zpracované listy rostliny Camellia sinensis. Bílý čaj patří do skupiny čajů, které nevyžadují rýžování, rolování ani třepání.

Listy se pouze suší bez dalšího zpracování, někdy jde o čaj z pupenů a nezralých čajových lístků sbíraných jen krátce předtím, než se poupata úplně otevřou, poté se nechají uschnout přirozeně, na slunci.

Některé velmi mladé listy byly napařené nebo vypalované před sušením. Bílý čaj není srolovaný ani oxidovaný. 

Chuť bílého čaje je "lehčí" než u zelených čajů. Výluh bílého čaje je světle žlutý. Jeho název je odvozený od jemných stříbřitě bílých chloupků na neotevřených poupatech čajovníku. Ty dodávají rostlině bělavý vzhled.

Pěstování bílého čaje:

Bílý čaj se sklízí se především v Číně, hlavně v provincii Fujian, ale také v Nepálu, Thajsku, Tchaj-wanu, Srí Lance a Indii.

Proces výroby bílého čaje:

čerstvý čajový list - vadnutí - sušení (vzdruchem, slunečním zářením, mechanické)

Oblíbené druhy bílého čaje:

  • Bai Mudan (bílá pivoňka)
  • Shou Mei
  • Silver Needle
  • Tai Mu Long Zhu
  • White Monkey

1-white%20monkey%20-%20aroma

Nabídka bílých čajů Darka Tea.

Pozitivní účinky bílého čaje:

- antioxidanty zamezují předčasnému stárnutí

- pomáhá odbourávat tukové zásoby

- posiluje obranyschopnost organismu

- napomáhá zabraňovat propuknutí různých vážných nemocí

- podporuje činnost ledvin

- snižuje hladinu cholesterolu v krvi

- pozitivně působí proti vysokému krevnímu tlaku

- napomáhá při léčbě cukrovky

- působí jako prevence před vznikem zubního kamene a paradentózou

- snižuje riziko rakoviny

- zrychluje metabolismus

- odbourává stres

- snižuje riziko srdečně-cévních onemocnění

Bílý čaj se používá v různých kosmetických přípravcích v péči o pleť i vlasy.

Exkluzivní bílé čaje Darka Tea