Badyán celý
Badyán celý se používá do sladkých pokrmů, do vánočního pečiva, perníků, povidel, sušenek, ovocných polévek, do kompotů, nádivek, na svařené víno, do grogu, do orientálních jídel z vepřového masa, kachny a kuřete, do sladkokyselých omáček, ale i ryb a jídel se sójovou omáčkou.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Badyán celý:
Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi vzácné silice anetol. Kvalitní koření Badyán celý se používá především do perníku, sušenek, švestkových a hruškových povidel, hruškového kompotu, k aromatizaci čajů, svařených vín a grogu, do orientálních jídel z vepřového masa, kachny a kuřete, do sladkokyselých omáček, ale i ryb a jídel se sójovou omáčkou.
Ve Vietnamu je hlavním kořením vietnamské nudlové polévky pho. V Česku se používá v potravinářském průmyslu, ale i v likérnictví a voňavkářství.